Malthe’s Modelbane:

Jeg har en hobby som jeg godt vil dele med dem der har lyst til at rode med elektronik, model bane, og ATMEL avr cpu'er.
Hvis du har spørgsmål til indholdet på denne side så skriv til Malthe Engstrøm

2018 projekt Tog decoder

Jeg vil gerne prøve, at lave min egen tog decoder. Kostprisen vil ligge på ca 150.kr per stk ved 50stk. Den skal have 2 hoved funktioner : køre frem og tilbage,med eller uden lys på.
1) styring af motor til at køre frem eller tilbage med en variabel hastighed. Under funktioner min og max hastighed skal det være muligt at gemme i EEPROM. Reguleringen skal så foregå imellem min og max værdierne.
2) Lyset skal kunne tændes og slukkes. Men ellers er det styret af retningen på maskinen.
3) Der er ikke lyd i denne decoder. Der skal lægges vægt på stabilitet og feedback fra decoder.
således at man undgår unødigt data trafik på sporet.
En anden ting som jeg har kigget på er "stay a live" jeg har misbrugt M3(motor) udgangen til at være in/out for en supper cap. (hvis jeg kan finden en)
Desuden er der forsøgt at sikre kredsløbet mod kort slutning i motor og/eller H-trin output.
Pt har jeg tegnet et diagram og et print lay out. print mål 16,1x23,1mm. c-code forventes lavet i løbet af vinterne 2018-2019.
d8-2-2019 : jeg har nu haft tid og løst til at bygge en togdecoder. den virker som tænkt. jeg har dog ikke haft den i et tog og køre rundt. jeg har heller ikke prøvet at sætte en "stay a live cap" på de er hunde dyre og fylder. har af prøvet mit data feedback 77khz ACK signal. det virker helt fint. decoder modtager 24 bit data i løbet af ca 2.5ms og 200us efter afgiver den 6 perioder (ACK) på ca.77khz. Strømpulser. Dette signal bliver så modtaget over i control printet. Når man af giver en commando på PC'en og den svare ok, så er der afledt af ACK fra decoderen. Der var 2 ting der drillede i dette projekt.
1). auto annotate i mit schemat program lavede om A og B part på Q1 uden at jeg lage mærke til det før jeg havde det færdige print i hånden.
2). min compiler dillede. den kunne ikke lide at jeg gentog en programstump 3 gange (makro prog). det bliv klaret ved at rette i program struktur. det bliver spændende at få det på skinder. Der er pt ikke video eller kildecode lagt ud. d15.3.2019 : jeg har nu haft tid til at ombygge 3stk af min damp logmotiver til mit ejet system. Jeg har også kørt med dem. De køre meget stabilt. og rigtig rigtig stabilt blev det da jeg satte en "stay a live capatitet" I og et ekstra strøm optag i enden af tog stamen. så køre de rund uden et opdaterings loop. skide godt Egon.

billede af en tog decoder
Tog decoder