Malthe’s Modelbane:

Jeg har en hobby som jeg godt vil dele med dem der har lyst til at rode med elektronik, model bane, og ATMEL avr cpu'er.
Hvis du har spørgsmål til indholdet på denne side så skriv til Malthe Engstrøm

Atmel og AVR 8bit cpu’er

1)....Man skriver et program.
2)....Man debuger/fejlfinder i første omgang ved at compile sit program og herved få feedback på trykfejl og syntaks fejl.
3)....Man programmere sin hex fil ind i CPUen.
4)....Man sætter fuse bit (og lockbit).
5)....Man afprøver programmet i virkligheden.
6)....Finder fejl og rette i programmet. Gå til punkt 2 og bliver ved til du er tilfeds.

Som før omtalt skriver jeg mine programmer i C og prøver på er komme så mange kommentare på så jeg kan finde ud af at rette i programmet, når der er gået 1år eller mere fordi der er opstået en mystiks fejl. Eller jeg vil genbruge noget af det som var sådan en god metode. (LOL) For at lave min hexfil bruger jeg den indbygge compiler i studio7

avr programmer
Når compileren har skrivet 0 error og at det lykkedes at compiler, så kan man gå til program window. Under punktet menmories kan du load din ny lavet hex fil ind i cpu’en og nogle data i EEPROM. Hvis du har nogle. Men jeg vil rette din opmærksomhed på Fuses og lock bit. Fuses: her kan man sætte nogle gundliggede ting op som er nødvendige for at få cpuen til at passe til det program som man har skrevet. Hvis man har sat sin fuse bit rigtigt er det kun nødvendigt at gøre det en gang. også selv om du retter i din hex fil mange gange. (ATMEL lover 1000 reprogrammeringer.) som eksempel har jeg vist hvordan man får en ATmega324 til at køre med sin interne 8Mhz clock. Ingen clock ud, ingen vagthund timer, ingen brug af intern reset level, ingen ICE. du skal dog være opmærksom på at dette billede for fuses kan være forskelligt fra cpu til cpu. Lock bit: her er det muligt at låse sin cpu i flere levels. Jeg bruge kun denne options på jobbet. Kan sikre dit program mod tyve.
avr programmer
Læs også på nettet : ’AVR freaks’ dem har jeg lært rigtig meget af.

TIP: har du brug for at lave en ny version af dit program uden at rode i den gammle. Så laver du et nyt project via start siden i studio7. copy and paste den gammle killedcode ind i dit nye project. Gør du det via save as. Vil der med stor sansynlighed gå lort i compileren uden at det rigtigt kan ses. dit program vil bare ikke som du vil når det er i CPUen. Det er dog muligt at lave forskellige udgaver af din hex fil. Via debug/relise. Håber at dette kan hjælpe dig og andre lidt på vej .