Malthe’s Modelbane:

Jeg har en hobby som jeg godt vil dele med dem der har lyst til at rode med elektronik, model bane, og ATMEL avr cpu'er.
Hvis du har spørgsmål til indholdet på denne side så skriv til Malthe Engstrøm

servo styring decoder

Her i foraaret 2019 har jeg lavet mit helt ejet styresystem. Til dette system har jeg designet et servo styrings modul. For sporskift. Det har samme dataformat input som mit "k83/84 modul" Der 4 tilslutniger for 4 stk servoer. hver servo kan sætte op med er max udslag. Til højer og til venstre samt en hastighed. opløsning er ca 2'
D28-07-2020
Her i sommer regnen har jeg lavet et program til min servodecoder så denne HW også kan bruges sammen en standrat controler. i MM2 format. Det er blevet et godt og brugervenligt program. f.eks programeringen af adressen. man sætter en jumper på progstik pin 2 - 4.
tænder for line signalet og sender en MM2 comando med den ønkede adresse. slukker linen og flytter jumperen til pin4-6 på progstik.
Justering af servo udslag fortages næsten på samme måde.
max udslag: for de 4 servoer kan programeres op ved at kort slutte pin 1 og 3 på prog stik. og her efter tænde.
så bruges de manuelle kontakter på M6 til at juster CCW max fra midten og ud / CW max fra midten og ud.
kontakerne er definret som : pin 1 op , pin 2 ned, pin 3 CCW, pin 4 CW, pin 5-8 = servor 1-4.
pin 7 & pin 8 er enter som afslutter alle servo justeringer. til gnd.
virkemåde: tryk føst på den servo som ønskes justeret, derefter side CCW eller CW, Derefter op eller ned i udslag fra midten.
når der er valgt servor og side skal servoen gå til midten. også juster man posision som man ønsker til den side.
hastighed hvormed seroven drejer er fast defalut til 150ms.(define steptime 150) per step (67 step/180')
adressen gemmes og udslags data gemmes i eeprom. Husk at flytte jumper til 4 og 6. Og jumper 1-3 skal væk uden power på.
test punkter M7 til M10 (servo 1 til 4) skal indiker status på sporskiftet. red = 1 , green = 0, kan måske bruges til feedback eller led's
Under normal brug er der 2 måder som man kan styre med. lokalt via kontakter på M6 til gnd. Eller remote via en controler.
og stadivæk til sporskift eller andet hvor der kun er brug for 2 ydrestillinger.
jeg har lagt kille coden ud til fri benøttelse. husk at compile med -o1 i optimeseren. ps der er 2 advarsler - uden betydning.
bitmainpulation.h findes i apendix.

billede af en servo decoder rev A
Servo decoder rev C