Malthe’s Modelbane:

Jeg har en hobby som jeg godt vil dele med dem der har lyst til at rode med elektronik, model bane, og ATMEL avr cpu'er.
Hvis du har spørgsmål til indholdet på denne side så skriv til Malthe Engstrøm

2018/2019 projekt Controlbox

Jeg vil gerne prøve, at lave min egen tog decoder med feedback. med for at lave dette forsøg er man nød til at have en control box man selv kan pille i. så det har jeg så gjort her i vinteren 2018/2019.
Iden var/er at lave en control box der er god stærk (7A), og som kan modtage feedback på det udstyr som er tilslutte banen. (jeg kan aldrig husk fra vinter til vinter hvad der er hvor) En anden ting jeg også vil opnå er at alle enheder køre samme format, og belaster de to faser ligeligt.
på billedet er min prototype. Doc er rette op så det svare til de rettelser der er på min prototype. jeg har fået det til at virke rigtig godt. Med feedback og som spindoff en event handler på mine input moduler.
så når et eller flere input på et modul gå high kan der sendes et forudbestemt data ud på linen. (spor og decoder)
fordelen med feedback systemet er at man bør kunne undgå en update loop til det der køre på sporet. jeg har erfaret at kan man ikke få feedback og commando ud til en enhed i løbet af 3 forsøg så er der bare noget galt. Enten med spor, decoder eller der hele bare er møgbeskidt.
to ting der bare for det hele til at køre lidt mere glat er :
1) at lave et optag mere i enden af hele togstammen og ikke kun i logomotivet.
2) at få puttet 470uF til 2200uF ind i logomotivet efter diodebroen. Og med en lademodstand så man ikke svejser hjulene fast til skinden. med disse to tiltag kan man køre på en ret så beskidt bane. (5års støv haha) men jeg har da kørt lidt rundt med min støvsugervogn. på billedet er vist min prototype, og neden under timing på et ping fra logo nr 2.
Den blå scop streg er output af fase 1 (rød ledning), og den røde scop streg er det digitale feedback til CPU'en.
jeg har tunet det normale DDC signal som er ca 50us for en high og 100us for en low bit.
da jeg køre med márkling skinder vil mit tog altid have den samme fase ind. Så derfor har jeg klippet enden af low bit til det halve. så hvis man vil køre to skinne og vende løkke så skal dette low bit rettes tilbage til fuld størelse. så kan man fase vende sit logo og det vil køre.
Mit dataformat er 12bit adresse, 4 bit register, og 8 bit data. = 24 bit. hvis jeg køre efter standart DDC vil det tage længer tid og giver dårliger optag i logomotivet. Så derfor har jeg speedet det lidt op. 1.4ms tager det at sende de 24 bit afsted. Og hele signalet med feedback er gjort på mindere end 1,8ms. efter denne speed op af data var det som om at date ikke bliv misforstået/fejl så nemt. Men det er svært at måle.
feedback er lave med en 100R modstand i docoderen. Dette strøm signal kan så ikke lige ses når man måler direkte på linen. I controlboxen er der lavet et filter der kan omforme denne 80khz strøm puls bust til et 5volt signal som cpu'en kan måle. Efer 200us skal dette signal være der for at fortælle at data blev modtaget ud på banen. Resten af signalt (rød line på scop) er skiftstøj fra H drive trin, som driver linen. det bruges ikke til noget.

billede af en tog decoder
Controlbox
billede af signal out og in
ping af logomotiv nr.2