Malthe’s Modelbane:

Jeg har en hobby som jeg godt vil dele med dem der har lyst til at rode med elektronik, model bane, og ATMEL avr cpu'er.
Hvis du har spørgsmål til indholdet på denne side så skriv til Malthe Engstrøm

Input til en PC: S88 modul en mulighed

Jeg vil gerne have at to eller flere tog kan køre automatisk på min bane. Via en PC. Tilbage meldingsmodul s88me : et s88 modul bruges til at fortælle hvor er mit tog nu. MEN märklin system bruger vippekontakter i midten af sporet. Og har man et lille tog (H0) som køre laaangsomt. Ja så stopper det ved kontakten. En anden mulighed som jeg har set på er at bruge readrelæ og en magnet under toget. Men de har det med at falde af og de er svære at få plads til under toget så de virker. (En helt syret ide: brug stregkode under toget også aflæse dem med rød laser led. Så kan toget også genkendes af systemet.) Så jeg ville lave et system uden kontakter og uden at skære i skinner, som nogle gør for at lave kontakt via toget fra en side til den anden af sporet. Mit s88me modul kan måle på 3 måder:

  1. via en kontakt (KEx) (som opredeligt i märklin’s S88 modul)
  2. en trækspole i et sporskifte med kontakt (SPx)
    (bruger 2 indgange per sporskift)
  3. måle om der er tog i en sektor (SEK x) via strømforbrugs måling. Det vil sige man tager den RØDE ledning via mit s88me modul
(kan også se vogne med lys i eller andet forbrug.) Desuden var/er der design fejl i märkling’s s88 modul. Bussen er noget lort, (ikke termineret i enden) Og man skal bruge specielle kabler der er dyre. Input og data bussen var alt for høj i ohm og der med meget følsom og for støj. Jeg valgte at bruge LAN kabler dem kan man få fat i til meget billiget penge (15kr for ½m med stik. Købt via internettet). Denne løsning giver mulighed for at sætte s88me modulerne tæt på det område hvor de skal måle. (kortere måleledninger. – er godt) Jeg har så valgt at køre data busssen balanceret og med mulighed for at terminere med en 100ohm's modstand i det sidste modul på linen.

d12-10-2018 : Har lavet en opdatering. 3 ting. 1) lednings tilslutningen var ikke optimal. 2) R/S flipflop kan være svære at få fat i den rigtige SO eller SOW. så nu er det muligt at mixe hus typer. 3) jeg bruger dette modul kun til at se om der noget på sporet. så jeg har fjernet lidt komponenter. jumper er dyre at købe. så væk med dem. har også rettet lidt på måle dioder så de kan klare en højer kortslutnings strøm. Ca 5A.

billed af et S88ME modul version A
S88 Modul Version A.