Malthe’s Modelbane:

Jeg har en hobby som jeg godt vil dele med dem der har lyst til at rode med elektronik, model bane, og ATMEL avr cpu'er.
Hvis du har spørgsmål til indholdet på denne side så skriv til Malthe Engstrøm

Atmel og AVR 8bit cpu’er

Man skal over sin intellektuelle dovenskab for at komme i gang. Men fordelene overstige langt det at man skal læse i et datablad for den cpu. man har valgt. Jeg har prøvet at brug ATmega 16, 32, 324,(60kr) og skal i gang med ATtiny 861(23kr) til tog decoderen. Disse Cpu’er har alle samme kerne. Det betyder at hvis du laver et program til en Cpu. kan det hurtigt laves om til en anden. Dog er der lidt justeringer af ord som bruges til periferenheder i cpu’en. Så der skal man lige kigge i databladet for den nye Cpu. Lidt kendskab til C programmering er ikke at foragte. En anden fordel er at det man laver er open source kode. Virker det ikke kan det rettes. Det kan man ikke med købe ting. For at komme i gang er der flere muligheder.
1)....Bare gå i gang med et projekt.
2)....Køb et start sæt f.eks. Arduino. eller Sk600.
Jeg har et gammelt sk500 print men jeg bruger stort set kun programmeren på dette print. Hvis du vælger 1). som jeg vil forslå, skal du købe en AVR RISP mkII programmer. Hos Atmel henter du programmet Studio7. Det er gratis du skal bare signe up. Du kommer i gang for under 500kr. med en cpu og lidt ledlys og et hul print. Kig lidt på youtube. Der er en masse eksempler. Debug: studio6 indeholder en meget stræk simulator. Her har du ikke brug for noget hardware. Men du kan se om din kode gør det du vil have den til. Et andet trick til fejlfinding i realtids programmer er lige at vippe med en port udgang så man kan så hvor man er i forhold til sine input. Det kræver dog at du har adgang til et oscilloscop. Jeg kan anbefale PicoSope til 10Mhz. Her få man også en signal generator med i købet (pas på ground PC = målproppe gnd.)

avr programmer